מתכון: סופלה תפו"א וגבינה

עפר גדנקן No Comments on מתכון: סופלה תפו"א וגבינה

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מספר מנות: 5

 מצרכים

  • 5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים
  • 100 גר‘ גבינת טוב טעם טרה
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות כרישה חתוכה גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמנת חמוצה טרה
  • 100 גר‘ גבינה צהובה מגורדת נעם
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 כף קמח תופח
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

אופן הכנה

  • מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים גבינת טוב טעם ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
  • מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם.

המלצת השף

  • ניתן לאפות גם בתבנית סופלה גדולה (זמן אפייה כ- 35 דקות)
  • מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.

בתיאבון 



0 תגובות